Ettől a természetfotótól garantáltan rémálmai lesznek

béka, kígyó, horror
Vágólapra másolva!
„Egy végzetes csapdába került kígyó utolsó halálsziszegése" – akár ezt a címet is adhatnánk annak a fotónak, amit a napokban tettek közzé a Reddit közösségi weboldalon.
Vágólapra másolva!

A felvételen egy kék levelibéka (Litoria caerulea) látható, amint éppen egy aprócska kígyót készül lenyelni. A csúszómászó próbál szabadulni a halálos csapdából, ám próbálkozása hiábavaló, hamarosan a béka gyomrában végzi.

A kék levelibéka nagyjából 12 centiméter hosszúra nőhet meg. Az áldozat valószínűleg egy fiatal ausztrál vízisikló (Tropidonophis mairii). A kék levelibéka Új-Guinea és Észak-Ausztrália trópusi esőerdeiben és szárazabb területein honos, és bármilyen hihetetlen, meglehetősen szelíd természetű, így kedvelt terráriumi állat.

null

null

Az IFL Science cikke szerint e kétéltű (melynek fő táplálékát természetesen az ízeltlábúak jelentik) képes az egereket és más békákat is elfogyasztani, azt azonban még nem dokumentálta senki, hogy a kígyó is szerepel az étlapján. Éppen ezért sokan megkérdőjelezik a fénykép hitelességét, többen úgy gondolják, csak egy ügyes képmanipulációról lehet szó.

Az mindenesetre érdekes, hogy sem a fotósról, sem a kép keletkezésének körülményéről nem tudni semmit, a National Geographic szerint ráadásul a fotó nem is friss, még 2016-ban készült.