Hét hónap után lett meg a félmilliós pénztárca

adult bill britain business cafe cash check economy england finance hands holiday lifestyle money note outside paying payment person pound purse restaurant table travel twenty united kingdom wallet woman young
Vágólapra másolva!
Egy Japánban dolgozó fülöp-szigeteki nő hét hónap után kapta vissza elvesztett pénztárcáját, számol be arról az Asia Times.
Vágólapra másolva!

Egy Marilyn Vallada nevű nő tavaly novemberben, amikor Japánból hazatért a Fülöp-szigetekre, a Ninoy Aquino Nemzetközi Repülőtéren hagyta pénztárcáját, benne megkeresett jövedelmével. Meglett.

Nem várt hívás

Vallada elmondta, leszállás után még felkereste az illemhelyet a terminálépületben, majd hazaindult a Manilától 140 kilométerre lévő otthonába. Csak otthon vette észre, hogy nincs nála pénztárcája, amiben a Japánban keresett fizetését tartotta, mintegy félmillió forintnak megfelelő összeget.

A nő lemondott arról, hogy valaha is viszontlátja jövedelmét.

Illusztráció Forrás: MoneyGram

Mígnem a napokban hívást kapott a manilai repülőtér talált tárgyak osztályáról arról, hogy

megtalálták a pénztárcáját, benne a pénzzel.

A nő azóta már át is vette azt.

Az osztály vezetője elmondta, a tárcát munkatársai a mosdóban találták meg. Ekkor hosszadalmas munka vette kezdetét, hogy megpróbálják leszűkíteni azon utasok körét, akiké a tárca lehet. A repülőtér dolgozói a Fülöp-szigeteki Légitársasággal közösen próbálták visszakövetni, ki és mikor hagyhatta el a pénzt.

Az osztályon azt is elmondták, ha nem sikerült volna visszakövetniük a személyét, a tárcát a hatóságoknak adták volna át, a pénz pedig ilyenkor az államé.