A sofőrködő nők átalakíthatják a szaúdi gazdaságot

szaúdi nők vezetnek
(FILES) In this file photo taken on March 7, 2018, a Saudi woman has a driving lesson in Jeddah. Saudi Arabia, the only country that does not allow women to drive, is set to lift its ban on female motorists on June 24. / AFP PHOTO / Amer HILABI
Vágólapra másolva!
Történelmi lépéshez érkezett Szaúd-Arábia, ugyanis vasárnaptól engedélyezett a nők jogosítvány szerzése, és a mehetnek a forgalomba is, ez pedig a népesség felének új munkahelyeket és új vállalkozásokat is jelent.
Vágólapra másolva!

Enaam Gazi Al-Aswad, aki a dubai Careem autómegosztó vállalkozás első női sofőre, vagyis „Captainah"-a mérföldkőnek nevezte a lépést, véleménye szerint ezzel nemcsak a vezetés szabadságát ismerik meg az országban élő nők, hanem a függetlenséget és a mobilitást is egyszerre.

Illusztráció Forrás: AFP/Amer Hilabi

– nyilatkozta Al-Aswad Hadley Gamble-nek, a CNBC riporterének. Majd hozzátette, hogy az elkövetkezendő évtizedben nagy változások jöhetnek országában.

A királyi rendeletet tavaly hirdette ki Szalman szaúdi király, olyan lépésekkel egyetemben, mint a korrupció elleni fellépés vagy a nyitottabb pénzpiac, amivel az olajban gazdag királyságot igyekszik megreformálni.