Világszerte 10 ezer fős létszám-leépítést tervez a T-Systems

Vágólapra másolva!
Három év alatt 10 ezer fős létszámleépítést tervez a Deutsche Telekom IT szolgáltató leányvállalata, a T-Systems, amely már évek óta veszteséges. A lépéstől azt remélik, hogy visszatérhet a korábbi, nyereséges működés.
Vágólapra másolva!

A T-Systems összesen 37 ezer embert foglalkoztat világszerte, ám már évek óta a Deutsche Telekom problémás „gyerekének" számít. Hatezer alkalmazottat bocsátanak el Németországban, négyezret a külföldi érdekeltségeknél – olvasható a Reuters tudósításában.

Fotó: Mudra László - Origo

Jelentős leépítésnek lesznek a vállalati menedzsmentben, s a jelenleg 8-szintű vállalatirányítási rendszert a jövőben 3-5 szintessé alakítják át az egyes területeken. Németországban jelenleg 200 képviselettel rendelkeznek, de ezek számát a tizedére tervezik csökkenteni.

A leépítési program egyébként elég költségesnek ígérkezik, mert a társaság teljes mértékben igyekszik majd figyelembe venni az elbocsátandó alkalmazottak szociális érzékenységét.

Ám remélik, hogy meg fog térülni az az összeg, amit erre a célra fordítanak. „Ha sikeresen hajtjuk végre a programot, akkor a T-Systems 2021-re megerősödve kerülhet ki az átszervezésekből" – bizakodik a társaság vezérigazgatója.

Közben a Magyar Telekom sajtóosztálya arról tájékoztatta az Origot, hogy

a T-System Magyarországot nem érinti a leépítés.

A T-Systems Magyarországnak ugyanis nem tulajdonosa az elbocsátásokban érintett nemzetközi T-Systems.