Trópusi depresszió okozott áradásokat Vietnámban

Vágólapra másolva!
9-en meghaltak, 15-en eltűntek és több ezer embert kellett kitelepíteni a heves esőzések miatt, amely tovább súlyosbította a vietnámi árvízhelyzetet. Az elmúlt napok esőzései egy trópusi depresszióhoz kapcsolódtak.
Vágólapra másolva!

A tájfunok fejlődése során, az első fejlődési stádium a trópusi depresszió. A trópusi depresszió, amely az esőzéseket és ezáltal az áradásokat okozta Vietnámban, egy alacsonynyomású képződmény, melyben a szélsebesség mindig meghaladja a 60 km/órát.

A Csendes-óceán felöl érkező alacsonynyomású képződmény hétfőn érte el Vietnám partjait. A vihart 61 km/órás széllökések kísérték, és közel 400 mm csapadék hullott le egy nap alatt az ország középső vidékeire.

Daklak tartományban 2 ember vesztette életét és 14-en eltűntek miután a hirtelen esőzés következtében megáradt folyók házakat sodortak el. A szomszédos Lam Dang tartományban 4 ember halt meg. Gia Lai tartományban pedig 450 embert sodort el a megáradt folyó lakóházaikkal együtt a Vietnam Net újság értesülései szerint.

Daklak és Lam Dong tartományokban vannak Vietnám legnagyobb kávéültetvényei, a termésnek közel a felét pusztította el az áradás. Az ország vihar által sújtott területei az ország kávétermelésének közel 80 százalékát adják.

Vietnámban trópusi viharok és tájfunok az augusztustól októberig tartó időszakban gyakran előfordulnak. Az elmúlt évben 10 vihar érte el az országot, az áradások és földcsuszamlások következtében 500 ember vesztette életét.