Szerdától kissé romlik az idő

Vágólapra másolva!
A hét első két napján még sok lesz a napsütés az ország felett, igazán szép őszi időben lehet részünk. Érdemes kihasználni az időt túrázáshoz vagy délutáni sétákhoz. Szerdától péntekig változékonyabbra fordul az idő, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Várhatóan szombat délután már ismét a napsütés lesz túlsúlyban, vasárnap pedig egész nap kellemes időnk lesz.
Vágólapra másolva!

Hétfőn és kedden a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, és a hőmérséklet csúcsértéke 20 fok felett alakul. A többórás napsütést csak átmeneti felhősödés zavarhatja. Mindenféle szabadtéri programhoz kedvez az idő, legyen szó kirándulásról, városnézésről, délutáni sétáról vagy sportolásról. Érdemes kihasználni a jó időt és a szabadban tölteni a délutánt, ugyanis a héten legközelebb vasárnap lesz újra ilyen szép időben részünk.

A pollenkoncentráció már egyre alacsonyabb, az érzékenyebbeknek azonban még védekezésre van szükségük.

Szerdán elsősorban az északi megyékben lakóknak kell jelentősebb időjárás-romlással számolniuk, ott kisebb eső, zápor, sőt eleinte akár zivatar is kialakulhat. Csütörtök délután pedig akár délen is eleredhet az eső. Annyira azért nem romlik el az idő sehol, hogy néhány órás száraz időszak ne fordulna elő bárhol az országban. Sőt szerdán délen még egész napos programot is szervezhetünk.

Pénteken felhős és napos időszakok váltakoznak, az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak elszórtan fordulhat elő, leginkább nyugaton illetve északkeleten. Összességében hazánk nagy részén nem lesz sok eső a három kellemetlenebb nap során, a szél pedig csak ritkán élénkül meg.

Szombat délután az országot elhagyják a felhők, átmenetileg megélénkül az északi szél. A hétvégén most egyértelműen a vasárnap tűnik a jobbnak, hiszen ekkor egész nap felhőtlen marad az ég, és számottevő légmozgásra sem kell számítani.

A hét elején a közlekedők kedvező feltételekre készülhetnek, de a reggelenként foltokban képződő köd helyenként lelassíthatja a haladást. Különösen a környezetükhöz képest mélyebben fekvő vagy vízparti térségek vannak kitéve a ködképződés veszélyének. Szerdától szombat reggelig az esős területeken már a csúszós útszakaszokra is fel kell készülni.