Jön a fűtésszezon - lehűlés a hétvégén

Vágólapra másolva!
Vége szakad a kellemes őszi időnek, és a következő napokban kis ízelítőt kaphatunk a télből.  A hétvégén hazánkat is eléri az a sarkvidéki eredetű levegő, amely most a skandináv országokban okoz erőteljes lehűlést. A fagyos éjszakákat követően a sok napsütés ellenére is hidegek lesznek a nappalok, sok háztartásban kell bekapcsolni a fűtést.
Vágólapra másolva!

Egy markáns ciklon húzódik Skandinávia és Észak-Európa felett, a ciklon mentén fújó erős északnyugati széllel hideg levegő érkezik a kontinens keleti és középső területei fölé. A ciklonhoz kapcsolódó frontrendszer hidegfronti része pénteken már eléri hazánk területét is, kisebb esőzéseket okozva az északi országrészben.

A hidegfront miatt erősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a hétvégén sokfelé még a 15 fokot sem éri majd el a hőmérséklet. A hideg nappalokat követő fagyos éjszakákon csak tovább hűl a levegő. A hét elején is marad a hűvös idő, csak keddtől kezd el lassan melegedni a levegő.

Most már nem csak a kisgyerekes családoknak és időseknek kell gondoskodniuk a fűtésről, a hétvégétől mindenkinek tanácsos felkészülni a fűtésszezonra, hisz a mostani lehűlés során már a házak, lakások is kihűlnek.