Óriási esőzések voltak Közép-Amerikában

Vágólapra másolva!
Egy alacsonynyomású képződmény okozott óriási esőzéseket Közép-Amerikában a hétvégén. Az esőzések nyomán számos folyó kilépett medréből és sok helyen felázott a talaj is, amelynek következtében óriási földcsuszamlások indultak meg.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 20-an meghaltak, és ezreket kellett kitelepíteni Közép-Amerika szerte, miután a napokig tartó heves esőzések földcsuszamlásokat és áradásokat hoztak.

Egy alacsonynyomású képződményt kísérő, heves esőzések okoztak rendkívüli helyzetet pénteken Haitin, 23 ember életét követelve, a hétvégén pedig elérve Közép-Amerikát számos városban eredményeztek fennakadásokat és súlyos károkat.

Az esőzések hatására Costa Ricában sok helyen felázott a talaj, és közel egy hektár föld zúdult a fővárostól északnyugatra fekvő Fátima de Atenas városkára. A lezúduló sár 7 házat temetett maga alá, 14 ember halálát okozva ezzel.

Hondurasban, El Salvadorban és Nicaraguában is ezreket kellett kitelepíteni otthonukból az árvízveszély miatt. Számos kisebb várost zártak el a külvilágtól a sárlavinák és a megáradt folyók.

A következő napokban is folytatódik a csapadékos időjárás. A Csendes-óceán keleti medencéjében, a reggeli órákban egy újabb alacsonynyomású rendszer alakult ki. A trópusi depresszióvá erősödő képződmény az előrejelzések szerint csütörtökön megközelíti Mexikó nyugati partjait, heves esőzéseket okozva a part menti területeken.