Komoly fennakadásokat okoz a hó Ausztriában

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban Ausztriában már sok helyen beköszöntött a tél, helyenként a másfél métert is meghaladja a frissen hullott hó mennyisége. Az ország keleti területeire néhány napos késéssel, tegnap délután érkezett meg a havazás.
Vágólapra másolva!

Egy mediterrán ciklon hatására tegnap hazánkban és a környező országokban is sokfelé kezdődött havazás. Ausztria keleti részén a tegnap délután kezdődött intenzív havazás hatására a városokban is sokfelé már 20 centimétert meghaladó hótakaróval lehet találkozni.

Az erős, helyenként viharos szél hatására az utakon sokfelé alakulnak ki hóátfúvások, amelyek 35-50 centiméteres hótorlaszokat építenek az utakra.

A folyamatos havazás és a hóátfúvások hatására számos út vált járhatatlanná. A Bécset elkerülő A21 jelzésű autópályát teljes egészében lezárták, és több kisebb út is csak szakaszonként járható. A tegnap este óta úton rekedt autósokat a vöröskereszt látja el takarókkal és meleg teával, míg megtisztítják az utakat és újra elindulhat a forgalom.

A havazás várhatóan ma este már megszűnik a térségben, de a most útnak indulók mindenképp tájékozódjanak a kialakult helyzetről!