Vágólapra másolva!
Az előttünk álló napokban fokozatosan csökken a csapadékhajlam a Kárpát-medencében, és dél felől egyre szárazabb és melegebb levegő áramlik a térségbe. Jövő hét elejére egyre több helyen haladja meg a hőmérséklet a 30 fokot.
Vágólapra másolva!

Az előttünk álló napokban a kontinens délnyugati részén kialakult ciklon hatására Közép-Európa térségébe egyre melegebb levegő áramlik. Pénteken még a Kelet-Európa felett elhelyezkedő ciklon okozhat kisebb-nagyobb záporokat, zivatarok az ország északkeleti, keleti területein. A nappali felmelegedés lassan erősödik, a délutáni órákban 19, 24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is még a változékonyságé lesz a főszerep. A délelőtti napsütést követően egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, és a délutáni órákban ismét sokfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Tovább melegszik a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet már sok helyen megközelíti a 25 fokot.

A Közép-Európa felett fokozatosan kiépülő anticiklonnak köszönhetően, vasárnap már csak elszórtan, főként a déli megyékben alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. A sok napsütés hatására az ország nagy részén már nyárias 25 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk.

Jövő hét elején, az anticiklon területén uralkodó leáramlás felhőoszlató hatásának következtében, egyre kevesebb felhőre és egyre több napsütésre készülhetünk. Hétfő délután a déli országrészben már eléri a 30 fokot a hőmérséklet, és az ezt követő napokban az ország egyre nagyobb területén mérhetünk 30 foknál is melegebbet.