Hűvösebb hétvége

Vágólapra másolva!
A hét közepéig tartó kellemes, nyári meleg után, ismért változékonyabbra és néhány fokkal hűvösebbre fordul időjárásunk. A következő napokban sokfelé, főként a keleti országrészben kiadós csapadékra is számítani lehet, így az idő a hétvégén nem kedvez majd a nyaralóknak.
Vágólapra másolva!

Pénteken délelőtt az országban még sokfelé kell esőre, záporra számítani, az idő várhatóan csak a délutáni órákban kezd javulni a nyugati országrészben. A kirándulásokat és a szabadtéri programokat érdemes inkább elhalasztani, mert a délutáni napsütés ellenére is sokfelé nedves, sáros lesz a talaj. A sok felhő és a csapadék miatt az elmúlt napokhoz képest kicsit hűvösebb is lesz az idő.

A csapadékos időjárásnak köszönhetően az ország nagy részén néhány napig nem kell majd öltözni, de az országnak most is lesz olyan része amely kimarad az esőzésekből.

Akik a hétvégén indulnak nyaralni készüljenek fel a néhány fokkal hűvösebb és csapadékosabb időre. A strandolás helyett inkább városnézést vagy kisebb kirándulást tervezzenek. Hétfőtől azonban lassan ismét melegedni kezd a levegő, visszatér a kiránduló- és nyaralóidő, de azért a frissítő záporokra, zivatarokra továbbra is fel kell készülni.