Vágólapra másolva!
Hat nap alatt már a harmadik trópusi vihar van kialakulóban a Csendes-óceán keleti medencéjében. A Mexikó partjaitól 480 km-re elhelyezkedő trópusi depresszió várhatóan kiadós esőzéseket okoz majd az ország nyugati területein.
Vágólapra másolva!

A TD04E azonosítót viselő, a Saffir-Simpson skálán egyelőre trópusi depresszió besorolást kapott viharrendszer Mexikó nyugati partjaitól 480 kilométerre, a nyílt tengerfelszín felett helyezkedik el.

A trópusi depresszió a hurrikánok fejlődése során az első fejlődési stádium, mely megfelelő energia-utánpótlás esetén pusztító erejű hurrikánná is erősödhet.

Az alacsonynyomású képződményben jelenleg 55 km/órát meghaladó átlagos szélsebességet és 74 km/órás széllökéseket mérnek. Az előrejelzések szerint a TD04E csütörtökön már trópusi viharként folytatja útját. A szárazföldet csak megközelítő, de el nem érő vihar Mexikó északnyugati területeire, és várhatóan Kalifornia déli részére is kiadós csapadékot fog szállítani.

A térségben, távolabb a szárazföldtől, a nyílt tengerfelszín felett, az idei kelet-csendes-óceáni szezon első hurrikánja, Boris is jelen van még. A hurrikán a következő napokban folyamatosan veszít majd erejéből, és a hét végére teljesen megszűnik.