Átmeneti lehűlés után forró hétvége

Vágólapra másolva!
Munka szempontjából kedvezően alakul a hét időjárása. Keddtől csütörtökig egy rövid hűvösebb periódusra készülhetünk, szerdán lesz a legkevésbé meleg délutánunk. Péntektől aztán visszatér a kánikula, sőt a hétvégén akár a 35 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. Természetes vizeink hőmérséklete péntek reggel lesz a mélyponton, de az sem számít kifejezetten hűvösnek. Az UV-sugárzásra továbbra is oda kell figyelnünk.
Vágólapra másolva!

A nyaralókat leszámítva igen kedvezően alakul a hét időjárása. Bár hétfőn még fülledt a levegő, és este veszélyes viharok is jönnek, keddtől csütörtökig néhány fokkal hűvösebb légtömegek árasztják el a Kárpát-medencét. Napközben továbbra is nyáriasan öltözhetünk, de este és korán reggel pulóverre is szükségünk lehet. A klímaberendezéseket néhány napra lekapcsolhatjuk, a hűvös éjszakákon pedig jól kialhatjuk magunkat. A felfrissülés munkavégző-képességünkre is jó hatással van. Péntektől már jön vissza a hőség, de az igazán forró idő már hétvégére esik.

Az átmeneti lehűlésben természetes vizeink hőmérséklete is csökken. Péntek reggel lesz a mélypont, amikor a Fertő-tó vízhőmérséklete 20 fok alá csökkenhet. A Balaton és Velencei-tó vízhőmérséklete várhatóan nem lesz hűvösebb 21 foknál.

A 11 és 15 óra közötti napos időszakokban továbbra is meglehetősen erős az UV. Különösen csütörtökön és pénteken számíthatunk a legnagyobb besugárzásra. Megfelelő öltözettel, fényvédő szerekkel, és a kritikus időszakokban a közvetlen napfény elkerülésével védekezzünk a káros sugarak ellen!