Igazi tél Skandináviában

Vágólapra másolva!
A Skandináv-félsziget időjárását már napok óta egy nagy kiterjedésű ciklon alakítja, hatására hideg, csapadékos időjárás alakult ki a térségben. Lappföldön, napközben is alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, így errefelé a csapadék már hó formájában hullik.
Vágólapra másolva!

A Skandináv-félsziget időjárását már napok óta a térség felett elhelyezkedő, hatalmas kiterjedésű ciklon alakítja. A ciklon területén túlnyomóan felhős az ég, és sokfelé hullik kiadós csapadék. Lappföldön igazi téli időjárás alakult ki, a hideg éjszakákat kifejezetten hideg nappalok követik.

Csütörtök éjszaka Norvégia, Svédország és Finnország északi területein is előfordult havazás, helyenként gyenge hószállingózás. Jelentős mennyiségű hó sehol sem hullott az éjszakai havazás során, csak vékony hólepel alakult ki Lappföld legészakibb területein, ahol éjszaka helyenként már -5 foknál is hidegebbet mértek.

Az előttünk álló hétvégén is várható havazás, hószállingózás a térségben. Az előrejelzések szerint a folytatásban is marad hideg, télies idő. A fagyos éjszakákat fagyos nappalok követik, a hőmérséklet még napközben is alig emelkedik fagypont fölé.

Szombaton hazánkat is eléri egy hidegfront, kiadós csapadékot és az elmúlt napokhoz képest több fokkal hűvösebb időt okozva. Hazánk időjárásáról részletesebben itt olvashatnak.