Folytatódik a havazás az USA-ban

Vágólapra másolva!
Az előrejelzések szerint az Egyesült Államokban a hét végéig még biztosan folytatódik a hideg téli idő. A következő napokban főként az északkeleti államokban várható újabb kiadós havazás.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok északi részének időjárását a Kanada felől érkező hideg, sarkvidéki levegő, és az ország középső területei felett elhelyezkedő ciklon alakítja, amely enyhe, de nedves légtömegeket szállít észak felé. A két légtömeg találkozása kiterjedt, intenzív havazást okoz az északi államokban.

Kedden Illinois és Iowa államok északi részén a lehullott friss hó mennyiséges sokfelé meghaladta a 10 centimétert. A havazás szerdán is tovább folytatódott, így a kialakult hótakaró ma újabb 3-8 centiméter friss hóval gyarapodott. A hóviharokat erős lehűlés kíséri, Illinois államban az éjszakai órákban helyenként -15 fok alá süllyed a hőmérséklet, és sokfelé még nappal is fagypont alatti értékeket mértek.

Az előrejelzések szerint a térségben csütörtökön is további havazásra lehet számítani.

Ezzel egy időben az ország nyugati, délnyugati államaiba is beköszöntött a tél. Kalifornia és Arizona államokban is havazott. A télies időjárás itt nem tart sokáig, a hét második felében már enyhébb légtömegek érkeznek a térségbe, megszűnik a havazás és a hőmérséklet is emelkedik.