Kedvez az idő a téli sportokhoz

Vágólapra másolva!
Hazánkban a következő napokban is folytatódik a hideg, téli időjárás, a napi középhőmérséklet országszerte több fokkal elmarad az ilyenkor szokásostól. Pénteken még sok napsütésben bízhatunk, szombattól már megjelennek a reggeli ködfoltok, amelyek a napok előrehaladtával az országban egyre többfelé tartóssá válnak.
Vágólapra másolva!

A kontinens nagy részének, így hazánknak időjárását is egy anticiklon alakítja. Területén hideg, de túlnyomóan száraz az idő.

Pénteken nagyon hideg reggelre ébredünk, az északkeleti országrész hóval borított, fagyzugos területein -20 fokig hűl a levegő. Napközben országszerte sok napsütésre számíthatunk. Érdemes kihasználni a szép, napos időt, szombattól egyre többfelé jelennek meg ködfoltok az országban, amelyek hétfőtől már egész nap megmaradnak. Így pénteken melegen felöltözve érdemes lehet kisebb sétára, kirándulásra indulni.

Szombaton is meglehetősen hideg, foltokban már ködös lesz a reggel. Az országban napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, többfelé -5 foknál sem mérhetünk majd melegebbet. Akiket a hideg nem rettent el, többféle szabadtéri program közül is választhatnak. Szánkózásra alkalmas hóval főként az északkeleti országrészben találkozhatnak. A hétvégén hazánk hóágyúzott sípályái is nyitva tartanak, különféle programokkal várva a téli sportok szerelmesit. A legnagyobb hazai sípályákon a hóágyúzásnak köszönhetően 40-70 centiméter vastag a hótakaró. A síelőket és snowboardosokat hosszú nyitva tartással, éjszakai síeléssel, sí- és snowboard bajnoksággal várják a hétvégén. A hideg időjárásnak köszönhetően természetes vizeinken is tovább hízik a jégtakaró. A jég minőségéről korcsolyázás előtt feltétlenül tájékozódjunk.

Vasárnaptól az országban egyre többfelé alakul ki a kora reggeli órákra köd, amely csak nagyon lassan oszlik fel. Jövő héten is marad a ködös, hideg, téli időjárás, jelentős melegedésre továbbra sem lehet számítani.