Vágólapra másolva!
Az Északi-középhegység 700 méternél magasabb csúcsain hétfő délelőtt ismétlődő havazás fordult elő, de egyelőre csak kevés helyen maradt meg a hó. Péntekig többször számíthatunk újabb hóesésre ebben a magasságban, helyenként 10 centis friss hóréteg is kialakulhat. A szlovák hegyekben bőséges havazásra van kilátás március második hetében.
Vágólapra másolva!

A tavasz első, rendkívül enyhe hetében az országban szinte mindenütt elolvadt a hó, csupán az Északi-középhegység csúcsain marad mutatóban valamennyi természetes hótakaró. A Börzsönyben például 60-90 centis hó alvadt el a múlt héten, a helyi patakok csaknem kiléptek medrükből.

A szombati viharos széllel hideg légtömegek első hulláma érkezett. Hétfő délelőtt az Északi-középhegység 700 méter feletti területein sokfelé esett a hó, de a pozitív hőmérséklet miatt egyelőre alig maradt meg. Este a Mátra és a Bükk csúcsain már fagypont alatti hőmérséklet mellett várható hóesés.

Péntekig marad a hűvös, változékony idő. Legmagasabb csúcsainkon többször láthatunk újabb havazást, akár szánkózni való, 10 centi körüli friss hóréteg is kialakulhat. A Mátra hóágyúzott pályáin pedig síelni is lehet.