Vágólapra másolva!
Az Északi-középhegység csúcsain a héten 15-30 centi friss hó hullott, az előző olvadások után visszatért a tél. Az előrejelzések szerint a hónap végéig csak kisebb olvadásokra készülhetünk napközben, amelyet az újabb hózáporok, havazások bőven kipótolnak. A csak természetes hóval ellátott sípályákon is újra kedvezőek a sportolási lehetőségek.
Vágólapra másolva!

Március első hetében nagy lendülettel érkezett a tavasz, legmagasabb hegyeinkben is gyors olvadás köszöntött be. Egy hét alatt például a Börzsöny tetején a közel méteres hóból alig 10-15 cm vizes hómassza maradt. A hónap második hetében azonban a magasban érkező hidegebb levegőnek és a csapadéknak köszönhetően péntekig a Pilis tetején és az Északi-középhegység 700 méternél magasabb csúcsain 15-30 cm friss hó hullott.

Bár napközben enyhe olvadás tapasztalható ebben a magasságban, az egy-két naponta előforduló hózáporok, kisebb havazások bőségesen pótolják a kiesést, várhatóan a hónap végére tovább vastagodik a hóréteg. A csak természetes hóval ellátott sípályákon is újra adottak a feltételek a téli sportok űzésére. De annak is érdemes ellátogatni északi hegyeinkbe, aki csupán szép hazai téli tájat akar látni, mert aztán novemberig nem nagyon lesz részünk itthon hasonló látványban.