Vágólapra másolva!
Hétfőtől az Alpok nyugati és déli részén sokfelé havazik, helyenként már több mint fél méteres hó hullott. A hóhatár általában a sípályák alatt helyezkedik el. Csütörtökig további havazás várható. A hétvégén azonban egy gyors hőhullámnak köszönhetően erőteljes olvadás kezdődik, lavina és árvízveszély várható a térségben.
Vágólapra másolva!

Az Alpok déli része az elmúlt télen el volt kényeztetve havazással, a hétfői sekély ciklonok hatására ismét itt fordult elő hóesés. A havazás határa 1500-1800 méter között mozgott. Helyenként már eddig is több mint fél méter hó hullott le. Kedden folytatódott a havazás a hegység nyugati és déli vidékén, jelenleg is sokfelé havazik a magasabb régiókban. Szerdán és csütörtökön elsősorban Olaszország északkeleti vidékén, Dél-Ausztriában és Szlovéniában várható szilárd halmazú intenzív csapadékhullás az 1600 méter feletti magasságban.

Péntektől azonban egy gyors hőhullám várható az Alpok térségében, ez hirtelen hóolvadáshoz vezet, fokozott lavina- és árvízveszély jön létre. Az alacsonyabb vidékeken kiadós eső esett, a talaj telített, nem tud több vizet elnyelni, így az áradás esélye még nagyobb.