Kedvez az idő a szabadtéri programoknak

Vágólapra másolva!
Csütörtök délután egy hidegfront érkezik, de addig napos, meleg, nyári időnk lesz. A hidegfront még pénteken is okoz záporokat, zivatarokat, és valamelyest lehűti a levegőt. Hétvégén ismét sok lesz a napsütés, de kánikulai melegre nem kell számítanunk.
Vágólapra másolva!

Szerdán és csütörtökön még túlnyomóan napos időnk lesz, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé meghaladja a 30 fokot. Szerdán a délutáni órákban elszórtan, csütörtökön többfelé várhatók záporok, zivatarok. Természetes vizeink hőmérséklete a sok napsütés hatására fokozatosan melegszik, tavaink vízhőmérséklete 20 fok körül alakul. A vízparton nyaralóknak így most igazán kedvez az időjárás. A sok napsütés miatt a déli órákban nagyon erős az UV sugárzás, ezért megfelelő védelem nélkül ne maradjunk sokáig a napon.

Pénteken még elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok az országban. A hőmérséklet több fokkal is visszaesik, a délutáni órákban 20, 25 fokig melegszik a levegő. A hétvégén száraz időnk lesz, a napos időszakokat az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet zavarja. Szombaton a mérsékelten meleg időben érdemes lehet kirándulást, rövidebb túrát, vagy biciklizést tervezni. Vasárnapra már melegszik a levegő, az idő ismét alkalmas lehet a strandolásra.