Már 25 fokos a Balaton - vízkörkép

Vágólapra másolva!
Természetes állóvizeink hőmérséklete már a fázósabbak számára is kedvező. Az Adrián és a Fekete-tengeren is kellemes víz, sőt a bátrabbak a Balti- és Északi-tengerben is megmártózhatnak.
Vágólapra másolva!

A Balaton vizének hőmérséklete 24-25 fokos, a Velencei-tó elérte a 26 fokot. Hasonlóan kellemes a Fertő- és a Tisza-tó is. A folyók közül a Tisza vize csak egy-két fokkal marad el állóvizeinktől, a Duna azonban az árhullám miatt meglehetősen hűvös.

Az Adrián az elmúlt heti mélypont után a vízhőmérséklet a part mentén eléri a 24 fokot. A Fekete-tengerre utazók 25 fokos kellemes vízzel számolhatnak. A Földközi-tengeren természetesen a keleti medencében, Ciprus tájékán a legmelegebb a víz, a 27 fokos vízben csak épphogy felfrissülünk. A nyugati medencében a Mallorca környéki vizek is csak egy fokkal maradnak el ettől.

A másfél hetes skandináv hőségnek egyelőre vége szakad. A rendkívül meleg északi időjárás következményeként a Balti- és az Északi-tenger vízhőmérséklete elérte a 18 fokot, a bátrabbak már megmártózhatnak benne.