Vágólapra másolva!
A nagy hőséget szombaton viharok zárják le. A hét elején meginduló melegedés csütörtökön akár egy új melegrekordba is torkollhat. A szombattól péntekig tartó egy hétben a nyári idő sokféle arcát mutatja.
Vágólapra másolva!

Az ország középső és keleti részén a hőhullám szombaton tetőzik, a Viharsarokban akár 37 fok is lehet. A nyugatról érkező markáns hidegfront azonban estére mindenütt véget vet a nagy melegnek. Nagy energiák szabadulnak fel a légkörben, sokfelé alakul ki felhőszakadás. A szél a front átvonulása után viharosra fokozódik, de a front előtti heves zivatarok kifutószelei rövid időre orkán erejű lökéseket is produkálhatnak.

Vasárnap anticiklon erősödik meg, gyorsan megnyugszik a levegő. A felfrissült idő a strandolásnak nem igazán kedvez, de kirándulni és sportolni nagyon jót lehet az átlagosnál néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékleten.

A július 20-val kezdődő hét csaknem lemásolja az előzőt, ismét hőhullámra készülhetünk, nem lehet panaszunk a nyárra. A meleg periódus a számítások szerint csütörtökön tetőzik. A délkeleti határszélen a hőmérséklet megközelíti a 40 fokot, nagy eséllyel megdől az aznapra vonatkozó országos melegrekord.