Orvosmeteorológia - markáns változások, megterhelő hatások

Vágólapra másolva!
Kedden egy hidegfront, szerdán egy kettős front hat szervezetünkre. Még az egészséges emberekre is megterhelően hat a következő napok változékony időjárása.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a csapadékos, változékony hétkezdet rossz hatással lesz közérzetünkre. A frontérzékenyek kedden hideg-, szerdán kettős fronthatásra készüljenek.

Kedden hidegfronti hatás várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10 fok alatt marad a borult területeken, emellett viharos északnyugati széllel számolhatunk. A hideg, csapadékos, szeles idő rossz hatással lehet közérzetünkre, a frontérzékenyek ízületi fájdalmak, migrénes panaszok erősödésével, fáradtsággal, kábasággal küzdhetnek.
Az autóval közlekedők is fokozottan figyeljenek az utakon, esőtől síkos útszakaszokra számíthatnak, valamint a hidegfront miatt megnövekedhet a reakcióidő is.

Szerdán kettős fronthatásra számíthatunk. A nappali felmelegedés tovább csökken, erős lesz az északnyugati szél is. Futó záporok, hózáporok, havas eső nehezíti a közlekedést főleg az északkeleti országrészben. Nemcsak a frontérzékenyekre hathat megterhelően a hirtelen jött hideg, csapadékos időjárás. A markáns változások még az egészséges szervezetet is megterhelhetik. A kettős frontban a meleg- és a hidegfront okozta tünetek egyaránt jelentkezhetnek. Így fejfájásra, fáradtságra, reumás fájdalmak erősödésére számíthatunk.

Csütörtökön nem várható fronthatás, az időnként megnövekvő felhőzetből már csak elszórtan fordulhat elő zápor. A frontérzékenyek fellélegezhetnek.