Vágólapra másolva!
A szeles, telet idéző időjárás mellett rövid időszakokra helyenként előbukkan a nap, azonban melegítő erejét már nem tudod élvezni. Rendkívül hideg napokra készülj.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban számottevő fronthatásokra ugyan nem kell számítanod, azonban a hideg, még mindig szeles idő megviselheti a szervezetedet. Célszerű vastagon öltözködnöd, hiszen hőérzeted több fokkal alacsonyabb lesz a ténylegesnél. A napsütés hiányában olykor lehangoltnak érezheted magad.

Pénteken nem várható fronthatás, a többször megnövekvő felhőzetből elszórtan, fordul elő eső, havas eső, a hegyekben havazás. Az élénk szél az arra érzékenyeknél szédülést, fejfájást, akár migrént is okozhat. Hidegre készülhetsz, országszerte 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Réteges, vastag, meleg öltözet ajánlott, a kesztyű, sapka, sál is elkél. A légszennyezettség továbbra is alacsony szinten marad. A közlekedők fokozottan figyeljenek az utakon, mert csúszós útszakaszokra, erős oldalszélre készüljenek. Hajnalban helyenként fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Szombaton sem várható fronthatás. Élénk lesz a szél, és általában a péntekinél felhősebb lesz az idő. Szórványos fordul majd elő zápor, havas eső, a hegyvidékeken hózápor. A legtöbb helyen továbbra is 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, hideg időnk lesz. Hajnalban helyenként fagypont alá süllyed a hőmérséklet, talajmenti fagyokra kell készülnöd. A közlekedők óvatosan vezessenek, helyenként csúszósak lesznek az utak.

Vasárnap gyenge melegfronti hatást tapasztalhatsz. Újra erősebb szélre számíthatsz, kissé emelkedik a nappali hőmérséklet, több helyen már 10 fok fölé melegszik a levegő. Ne tévesszen meg a több napsütés, továbbra is melegen kell öltözni. Legfeljebb délkeleten várható kisebb csapadék. Éjjel több helyen 0 fok alá csökken a hőmérséklet.