Vágólapra másolva!
Csapadékos, szeles napokra készülhetünk az elkövetkező napokban. Kedden rendkívül hideg időnk lesz, szerdától azonban átmenetileg néhány fokkal emelkednek a hőmérsékletek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint kedden hidegfronti, szerdán melegfronti hatások érvényesülnek és okozhatnak panaszokat. A tüneteket az élénk, helyenként erős szél is fokozhatja. Csütörtökön fronthatás nem várható. A légszennyezettség a szeles, csapadékos időnek köszönhetően alacsony.

Kedden gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A frontra érzékenyeknél reumás panaszok, hasi görcsök, izomfájdalmak, fejfájás jelentkezhet. Szédülést, fejfájást az élénk, helyenként erős szél is kiválthat, illetve fokozhatja azt. Többfelé várható eső, esetleg havas eső, az esernyőket ne hagyjuk otthon. Az autósok fokozott óvatossággal közlekedjenek a csúszós útszakaszokon. Öltözzünk melegen, mert helyenként az 5 fokot sem éri el a hőmérő higanyszála. Éjszaka fagyokra is készülni kell.

Szerdán gyenge melegfront érezteti hatását. Az érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, koncentrációs nehézségek, alvászavarok léphetnek fel. Élénk marad a légmozgás, és kicsit melegszik az idő, de továbbra is többfelé kell esőre számítani. Az esernyőket és esőkabátokat továbbra is vigyük magunkkal. A közlekedők fokozottan figyeljenek, mert a vizes útszakaszok mellett az esetlegesen megnövekvő reakcióidő is okozhat nehézségeket. Az éjszaka folyamán fagyok is várhatók.

Csütörtökön már frontmentes nap várható. Tovább emelkedik a nappali hőmérséklet, de marad a csapadékos időjárás. Az esernyőkre tehát csütörtökön is szükségünk lesz. Helyenként még élénk marad a légmozgás. A közlekedők továbbra is vizes, csúszós utakra készüljenek.