Orvosmeteorológia - holnap kettős fronthatás, péntek reggel ködfoltok

Vágólapra másolva!
Holnap még a borongós, hideg idő, a többfelé várható csapadék és a változó irányú szél határozza meg közérzetünket, de a hét vége felé közeledve a légkör változékonysága csökkeni fog, a frontokra érzékenyek kellemesebb napok elé nézhetnek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint csütörtökön mind a hideg, mind a melegfrontra érzékenyek szenvedhetnek a csapadékos időjárástól, mivel kettős fronthatás várható. A hét vége felé közeledve azonban csökken az időjárás változékonysága, fronthatás már nem várható. Péntek reggelre helyenként sűrű köd alakulhat ki, a közlekedők óvatosan vezessenek!

Csütörtökön kettős fronthatás várható, a frontérzékenyek ízületi fájdalmak erősödésével, fejfájással, aluszékonysággal számolhatnak. Tovább emelkedik a nappali felmelegedés, de marad a csapadékos időjárás. Az esernyőket tehát ne hagyjuk otthon. Helyenként még élénk marad a légmozgás, erősítve a migrénes fájdalmakat. A közlekedők továbbra is vizes, csúszós utakra készüljenek.

Pénteken számottevő fronthatás nem lesz, gyenge, mérsékelt légmozgás mellett elszórtan még kialakulhatnak kisebb esők. Hétvégére megenyhül az időjárás, általában 6, 11 fokig melegszik a levegő. Öltözzünk rétegesen, főként a keleti országrészben vigyük magunkkal az esernyőket. A közlekedésben résztvevők a hajnalban kialakuló sűrű ködfoltok miatt fokozottan ügyeljenek!

Szombaton sem terheli meg szervezetünket semmilyen légköri változás, a hőmérséklet 10 fok fölé is emelkedhet és gyenge lesz a légmozgás. Az egész nap erősen felhős égbolt azonban rányomhatja bélyegét a hangulatunkra. Keleten szükség lesz esernyőre is.