Orvosmeteorológia: kettős fronthatás lesz a hétvégén

Vágólapra másolva!
A hét végéhez közeledve kettős fronthatások terhelhetik szervezetünket. A keleti országrészben élők hangulatát a borongós, esős idő tovább ronthatja.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint pénteken mind a hideg, mind a melegfrontra érzékenyek szenvedhetnek a csapadékos időjárástól, mivel kettős fronthatás várható. A hétvégén is változékony időben lesz részünk, de időnként már a nap is kisüt. Vasárnap ismét kettős fronthatásra számíthatunk. Péntek reggelre helyenként sűrű köd alakulhat ki, a közlekedők óvatosan vezessenek!

Pénteken kettős fronthatás várható, a frontérzékenyek ízületi fájdalmak erősödésével, fejfájással, aluszékonysággal számolhatnak. Marad a csapadékos időjárás, az esernyőket tehát ne hagyjuk otthon. Élénk lesz a légmozgás, erősítve a migrénes fájdalmakat. A közlekedők továbbra is vizes, csúszós utakra készüljenek, a hajnalban kialakuló sűrű ködfoltok miatt fokozottan ügyeljenek!

Szombaton számottevő fronthatás nem lesz, de elszórtan még kialakulhatnak kisebb esők. Hétvégére megenyhül az időjárás, általában 7, 12 fokig melegszik a levegő, azonban élénk marad a szél. A szélre érzékenyeknek megfájdulhat a fejük a szabadban. Öltözzünk rétegesen, főként keleten vigyük magunkkal az esernyőt.

Vasárnap újból kettős fronthatásra számíthatunk. Nyugaton időnként kisüt a nap, de keleten az erősen felhős égbolt rányomhatja bélyegét a hangulatunkra. Keleten szükség lesz esernyőre is. A frontérzékenyeknek fáradékonysággal, ingerlékenységgel, álmatlansággal gyűlhet meg a bajuk. Az élénk szél továbbra is problémákat okozhat a fokozottan érzékenyeknek.