Orvosmeteorológia - gyenge frontok a hétvégén

Vágólapra másolva!
Szombaton nem lesz fronthatás, vasárnap gyenge hidegfront, hétfőn gyenge melegfront terheli szervezeted. A ködös, borongós időben növekszik a városok légszennyezettsége és romlik közérzeted is.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szombaton nem várható fronthatás, vasárnap hidegfronti, hétfőn gyenge melegfronti hatás terheli szervezeted.

Szombaton nem kell számottevő fronthatásra számítani. A reggeli ködfoltok feloszlása után helyenként rövid időre előbújhat a nap is. Melegszik az idő, és azokon a területeken ahol feloszlik a köd, a 15 fokot is megközelíti a hőmérséklet csúcsértéke. A melegebb déli tájakon érdemes lehet szabadtéri programot szervezni, túrázni, kirándulni indulni.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás terheli szervezeted. A hidegfront miatt fejfájás jelentkezhet és lassulhat reflexed. Szervezeted ellenálló képessége a ködös, párás időben csökken. Ezért fontos, hogy olyan tápanyagokat fogyassz, melyek erősítik immunrendszeredet. Ilyenek például a C-vitamin, ß-karotin és cink, melyek megtalálhatóak a citrusfélékben, zöldpaprikában, káposztában, sárgarépában, sütőtökben, száraz hüvelyesekben, olajos magvakban és teljes kiőrlésű gabonafélékben.

Hétfőn melegfronti hatásra kell készülni. A frontra érzékenyeknél alvászavar, álmatlanság jelentkezhet. Az alvászavar leküzdésére lefekvés előtt pár órával igyál citromfűből, orbáncfűből vagy levendulából készített teát. Ködös, borongós időnk lesz, elszórtan gyenge eső, szitálás is előfordul. Ha autóba ülsz fokozott odafigyeléssel közlekedj, vedd figyelembe a rossz látási viszonyokat, és a csúszós, nedves útszakaszokat.