Orvosmeteorológia - folytatódik az enyhe idő

Vágólapra másolva!
Kedden kettős fronthatás, szerdán gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A Frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

Kedden kettős fronthatásra kell készülni, a meleg- és a hidegfront hatása együtt érvényesül. A borongós, szeles időben fáradtabbak lehetünk és romlik a koncentrációnk. Figyeljünk arra, hogy naponta fogyasszunk elegendő mennyiségű vasat, mert hiánya kimerültséget okoz és csökkenti a teljesítőképességet. A legjobb vasforrások a húsféleségek. A vegetáriánusok fogyasszanak olajos magvakat, zabpelyhet, aszalt szilvát, mazsolát, zöld leveles zöldségeket, hüvelyeseket, kukoricát, sütőtököt, káposztaféléket. A vasfelszívódás jobb hatásfokú, ha mellé C-vitamint is fogyasztunk

A szeles időnek köszönhetően a nagyvárosokban is alacsony a légszennyzettség.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás terheli szervezeted. Ősszel és télen az időjárás is lehangolóbb, a borongós, ködös, esős időjárás miatt hajlamosabbak vagyunk a depresszióra. Sokan rosszkedvüket evéssel próbálják meg javítani. Ügyeljünk, hogy testsúlyunk a normál tartományban maradjon. Az étrendnek nemcsak a szénhidrát-, hanem energiatartalmát is figyelni kell. A magas kiőrlésű lisztből készült kenyereket, péksüteményeket fogyasszuk, melyeknek magas a rost-, és ásványi anyagtartalma. Kerüljük a magas cukor- és zsírtartalmú péksüteményeket.