Vágólapra másolva!
Újabb és újabb hidegbetörés jellemzi az Egyesült Államok időjárását az utóbbi hetekben. A meteorológusok úgy vélik, ez lehet az elmúlt 25 év leghidegebb tele.
Vágólapra másolva!

Talán egy kicsit erősnek tűnik a fenti kijelentés január elején, hiszen sok van még hátra a télből. Tény azonban, hogy az elmúlt egy hónap alatt a sokadik igen kemény hidegbetörés okoz rendkívüli időjárást az USA nagy részén. Csupán a nyugati partokat kerüli el a hideg. Kedd hajnalban például Florida egyes részein fagy volt. A Nagytavak környékén a még viszonylag enyhe vízfelület és a jeges északi szelek együttes hatásaként naponta 10-20 centi hó esik, de havazás előfordul a kanadai határtól Texasig.

Az előrejelzések szerint pedig a következő napokban egy az ország északkeleti térsége felett örvénylő ciklonnak köszönhetően felerősödik az északias áramlás, és - a Sziklás-hegység által védett nyugati partok kivételével - az eddigieknél is hidegebb levegő érkezik. Dallasban például csütörtökön várhatóan már napközben sem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet, miközben ilyenkor 12-13 fok szokott lenni.