Vágólapra másolva!
A napok óta tartó csendes, eseménytelen időjárás jó hatással van a szervezetedre. Ráadásul a feltételek adottak a sportoláshoz, az aktív pihenéshez. Azonban vigyázz, mert a városok levegője még erősen szennyezett, ezért inkább azokon kívül keress szabadidős tevékenységet.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint péntekig elkerülnek bennünket az időjárási frontok. A hétvégéig azonban először gyenge hideg, majd ketős fronthatásra számíthatsz. A fronthatásokat csak a fokozottan érzékenyek érzik majd meg. Az időjárás az eddigiekhez hasonlóan alakul, csapadékmentes idő lesz kevés napsütéssel. Az eseménytelen idő jó tesz a változásra érzékenyeknek.

Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásait csökkentheted tudatos táplálkozással, növeld a vitamin és ásványi anyagbevitelt, figyelj a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására. Lehetőség szerint mozogj is egy kicsit, hogy növeld vitalitásod. Ezzel ellensúlyozhatod a napfény hiánya miatt jelentkező depressziós tüneteket is.

A hőmérséklet fagypont körül alakul, ezért öltözz rétegesen, meleg ruhákba, húzz kesztyűt, sapkát és sálat is vegyél.

A szálló por mennyisége a városokban meghaladja az egészségügyi határértéket. Az elkövetkező napokban emelkedni fog a légszennyezettség, csak szombaton csökkenhet kissé a szennyezőanyagok koncentrációja a megélénkülő szélnek és a hétvégi kisebb forgalomnak köszönhetően. Légzési nehézségek és asztmás rohamok jelentkezhetnek.

Pénteken nem várható fronthatás. Általában borult, erősen felhős idő lesz, csak a keleti megyékben lehetnek rövid napos időszakok. Nyugaton kisebb hószállingózásra is számítani lehet. A közlekedők általában kedvező feltételekkel találkozhatnak az utakon, néhol azonban előfordulhat köd is.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontérzékenyek fejfájást, ízületi és izomfájdalmakat tapasztalhatnak, erősödhetnek a reumás panaszok és a görcshajlam. Számottevő csapadék nem várható, többfelé előbukkan néhány órára a nap. A hoszabb napos időszakok kedvezően hatnak majd közérzetedre.

Vasárnap kettős fronthatás várható. Az érzékenyebbek fáradékonynak, változó hangulatúnak érezhetik magukat. A hosszú csapadékmentes, időnként napos időszaknak köszönhetően azonban kiváló feltételek adódnak a kiránduláshoz, sportoláshoz. Aki teheti, mozduljon ki a hétvégén. Túrázásra, biciklizésre, sőt néhány sípályán síelésre is remek lesz az idő. Az aktív pihenés jót fog tenni a közérzetednek.