Orvosmeteorológia - frontok hatására kell számítani

Vágólapra másolva!
Pénteken melegfront, szombaton kettősfront alakítja az időjárást. Fáradékonyságot, kedvetlenséget érezhetünk.
Vágólapra másolva!

Pénteken melegfronti hatás érvényesül a légkörben, melynek hatására kimerültnek, kedvetlennek érezhetjük magunkat. A nyugati, délnyugati országrészben a napsütés hiánya szintén kedvezőtlen irányban befolyásolhatja hangulatunkat. A szervi betegségekben szenvedők fájdalmaik erősödését tapasztalhatják. Helyenként továbbra is kemény éjszakai fagyok fordulnak elő, ezért öltözködjünk melegen. Délután nyugat felől egyre többfelé kell számítani kisebb havazásra, eleinte helyenként havas esőre, illetve esőre, ami a közlekedésben fokozott figyelmet követel meg. A légszennyezettség a csapadékhullás, a megerősödő szél és a hétvégi kisebb forgalom következtében várhatóan némileg csökken.

Szombaton kettősfront halad át térségünkön, így az időjárás kedvezőtlen élettani hatásait sokaknak továbbra is el kell viselniük. A havazás miatt a gépjárművezetők közlekedjenek nagyon óvatosan.

Vasárnap fronthatás már nem várható, északon a felhőzet is elvékonyodik, és arrafelé rövid időre a nap is előbújhat, jelentősen javítva az ott élők közérzetét.