Orvosmeteorológia - nehéz időszak jön a frontokra érzékenyek számára

Vágólapra másolva!
Pénteken gyenge hidegfront, szombaton kettősfront terhelésének vannak kitéve a frontra érzékenyek. A változatos, csapadékos időben tovább csökken a légszennyezettség.
Vágólapra másolva!

Pénteken gyenge hidegfronti hatás érvényesül a légkörben. Ilyen időjárási helyzetben a reumatikus betegségekben szenvedők fájdalmaik fokozódását tapasztalhatják. A helyenként megerősödő északnyugati szél szintén kedvezőtlen hatással van az izomzatra, csontrendszerre. Növekedhet a koraszülések száma is. A napsütés hiánya sem használ közérzetnek, kedvetlenség, erőtlenség jelentkezhet. A jeges, havas, csúszós utakon a közlekedés fokozott figyelmet követel. A csapadék és légmozgás hatására tovább csökken a légszennyezettség.

Szombaton

Vasárnap fronthatásra már nem kell számítani, a frontokra érzékenyek fellélegezhetnek. A déli országrészben kisebb körzetekben elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, és kis időre a nap is előbukkanhat, jelentősen javítva a közérzetet. A hegyekben sportolásra alkalmas a hó. Érdemes kihasználni a lehetőséget, végezzünk könnyed testmozgást, felfrissítve ezzel szervezetünket.