Orvosmeteorológia - erős szél hoz változékonyságot

Vágólapra másolva!
Csütörtökön nem várható számottevő fronthatás, változást majd csak a péntek hoz. A hétvégén erős, időnként viharos szélre is számíthatunk.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön számottevő fronthatás nem várható, több-kevesebb időre főleg a Dunántúlon kisüt a nap. A kedélyállapot tovább javul, ugyanakkor a reflexek tompulása várható. A közlekedésre is hatással van a kora tavasz: a megnövekedett reakció idő miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani. A közlekedést helyenként sűrű köd lassíthatja.

Péntektől frontokkal terhelt változékony időre számíthatunk. Az enyhe, kellemes időjárás már a tavaszt ígéri. Készítsük fel szervezetünket a tavaszi változékonyságra. Pótoljuk a kiürült vitamin és ásványi anyagokat, méregtelenítsük szervezetünket, megfelelő mennyiségű mozgással javítsunk fizikai állapotunkon.

Szombaton időnként viharossá fokozódhat a szél, ami fokozhatja frontérzékenyek panaszait. A változékony időnek köszönhetően kitisztul a levegő, de a hétvégi időjárás nem mondható ideálisnak a szabadidős tevékenységekhez.