Hétfőre elromlik az idő

Vágólapra másolva!
Szombaton az ország nagy részén lehet többórás napsütésre számítani. Vasárnap már felhősebb lesz az ég, és a késő délutáni órákban nyugaton már eső is lehet. Húsvét hétfőn hidegfront érkezik, csapadék és lehűlés kíséretében.
Vágólapra másolva!

Szombaton Nyugat-Európa időjárását egy több középpontú ciklonrendszer és frontjai alakítják. A térségben felhős, borongós lesz az idő és sokfelé fordul elő kiadós csapadék. A kontinens középső területei és így a Kárpát-medence felett is anticiklonális hatások érvényesülnek, kevés lesz a felhő és több órára kisüt a nap.

Szombaton a többórás napsütésnek köszönhetően az ország déli megyéiben a hőmérséklet csúcsértéke eléri a 18 fokot, az északi megyékben 15 fok körüli értékeket mérhetünk. A hosszú hétvége első napjára érdemes szabadtéri programot szervezni, csupán a Dunántúlon lehet zavaró az élénk délies szél.

Vasárnap felhősebb lesz az ég, nyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat. A késő délutáni órákban a nyugati határszélen már esőre, záporra is számítani kell. Megerősödik a déli szél, ami csökkenti a hőérzetet, de ezen a napon még kellemes, tavaszi idő lesz, a délutáni órákban 14, 19 fokig melegszik a levegő. Az alacsonyabb értékeket a nyugati megyékben lehet mérni.

Húsvét hétfőn elromlik az idő. Az erősen felhős, borult ég mellett az országban sokfelé kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Lehűl a levegő, a hőmérséklet a nyugati megyékben helyenként az 5 fokot is alig haladja majd meg, és keleten sem mérhetünk 15 foknál melegebbet.

Kedden is még felhős időnk lesz, de esőre már csak kevés helyen kell számítani.