Vágólapra másolva!
A hétvégén végre lecsendesül az idő, kellemes tavaszi napsütésre számíthatunk. Hétfőn azonban átmenetileg újra változékonyabbá válik időjárásunk.
Vágólapra másolva!

Szombaton nem lesz fronthatás. Több órára kisüt a nap, így érdemes szabadtéri programokat szervezni. A napsütés jó hatással van közérzetünkre, és ha néhány órát a napon tartózkodunk, szervezetünk D-vitamin utánpótlásáról is gondoskodunk. A nap ultraibolya sugárzásának hatására a bőrben D-vitamin keletkezik. De aki nem szeret a napon lenni, az megfelelő étrenddel is biztosíthatja szervezete D-vitamin szükségletét. Például a májban, a lazacban és szardíniában is sok D-vitamin található. Ez a vitamin felelős a megfelelő csontozat és fogazat kialakulásáért, így utánpótlására egészségünk érdekében is érdemes odafigyelni. A légszennyezettség általában alacsony lesz, legfeljebb a nagyvárosokban érhet el magasabb szintet.

Vasárnap melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Délelőtt még sok lesz a napsütés, de délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és többfelé ismét elered az eső. A napos délelőtti órákra érdemes szabadtéri programokat tervezni. A fővárosban vasárnap kerül megrendezésre a T-home Vivicittá futóverseny. Az 56-osok terére várják háromnegyed 10-től az érdeklődőket.

Hétfőn újabb csapadékzóna éri el hazánkat, emellett hidegfronti hatást tapasztalhatnak a frontérzékenyek. Ízületi panaszok, fáradékonyság, fejfájás jelentkezhet. A megerősödő szél fokozhatja a kellemetlen tüneteket. Érdemes zárt helyen maradni. Rétegesen öltözködjünk, és ne felejtsük otthon az esernyőket, esőkabátokat, sokfelé szükségünk lehet rá. A közlekedők általában nedves, vizes útszakaszokkal találkozhatnak, a hevesebb záporok környezetében az intenzív csapadéktevékenység következtében gyorsan romló látási viszonyokra, illetve erős oldalszélre is készülni kell.