A görcsös panaszok erősödésére lehet számítani - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hidegfronti hatás felerősítheti a görcsös panaszokat, ami nem csak a vese- és epebetegnél okoz tüneteket, de a kismamáknál is méhösszehúzó hatással van. A megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelével csökkenthetők a panaszok.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán marad a változékony idő, hidegfronti hatás érvényesül, ami nem kedvez az epe és vesebetegeknek. A görcsös panaszok erősödésére lehet számítani. A várandós kismamák is kerüljék a megterhelést. A napi többszöri étkezésben javasolt a magnézium, a kálium és a B vitamin pótlása. Ebben a változékony időben gyakoribbá válnak a felsőlégúti hurutos megbetegedések is. Az immunrendszerünk erősítésével, és a higiéniás szabályok betartásával megelőzhető a betegség kialakulása. A reumás jellegű panaszok csökkentésére javasolt a csalántea fogyasztása. A közlekedésben résztvevők fokozott ingerlékenysége balesetveszélyes helyzetet eredményezhet. Javasolt a megszokottnál nagyobb figyelem és türelem.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható, több helyen alakulhatnak ki heves záporok, zivatarok. A zivataros területeken fokozódhatnak az asztmás betegek rohamai. Többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ingerlékenységet. Este jó hatású a citromfű tea fogyasztása. Ma sem csökkennek a reumatikus panaszok. A csalánteával csökkenthetőek a panaszok. A keringési betegek is fokozottan érzik a változékony időt, a végtagi keringési elégtelenségben szenvedőknél fájdalom jelentkezhet. A végtagok melegen tartásával csökkenthető a fájdalom mértéke. A szívbetegek az általános rossz közérzet mellet tapasztalhatnak nehézlégzést, vérnyomás ingadozást is. A változékony időben a panaszok csökkentésében javulást érhetünk el, ha nem terheljük a szervezetet nehéz ételek fogyasztásával.

Pénteken kettősfronti hatás terheli a szervezetet. A napok óta tartó borongós idő felerősíti a depressziós panaszokat. A hideg- és melegfront érzékenyeknél is megjelenhetnek a panaszaik. A hétvégére sem várható javulás az időjárásban, marad a változékony, esős idő.