Ismét heves zivatarok vannak az országban

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok záporos, zivataros időjárása ma is folytatódik. A délelőtti órákban az északkeleti országrészben voltak zivatarok, délután a déli, délkeleti megyékben alakulnak ki hevesebb záporok, zivatarok.  
Vágólapra másolva!

20:20

Lassan elhagyják az országot északkelet felé a zivatarok, de az Északi-középhegységben még sokfelé fordul elő eső, zápor.

19:00

Tovább vonul a csapadékzóna észak felé, jelenleg a Zempléni-hegység térségében a legnagyobb az intenzitása a zivataroknak.

18:00

A leghevesebb zivatarok jelenleg az északkeleti régióba koncentrálódnak, Debrecen után Nyíregyháza térsége számíthat felhőszakadásra. A Dunántúlon kisebb zivatargócok mozognak kelet felé.

16:10

Az Alföldön kipattant zivatarok tovább haladnak észak, északkelet felé, míg a Dunántúlon több kisebb zivatarcella is kialakult az elmúlt órában.

15:20

Az Alföld déli részén több heves zivatarcella is kialakult, melyek északkeleti irányba haladnak tovább. Több helyről jelentettek felhőszakadást és jégesőt.

15:00

Ma is labilis, nagy nedvességtartalmú levegő alakítja hazánk időjárását. A délelőtti órákban északkeleten, kora délután főként a déli, délkeleti megyékben alakulnak ki heves záporok, zivatarok. Helyenként 2 centiméter átmérőjű jégszemek hullottak.

Egészen a késő esti órákig várhatók további zivatarok. A leghevesebb zivatarok a délnyugati határszél közelében és az északkeleti országrészben alakulhatnak ki.

A zivatarokat erős széllökések, helyenként kiadós mennyiségű csapadék és jégeső kísérheti.

A zivatarok kialakulását és vonulását folyamatosan frissülő cikkünkben is nyomon követhetik, térképes előrejelzésünkön a csapadék alakulását, a felhőzet mozgását és a szélviszonyokat lehet megnézni.

Ami a csütörtöki időjárást illeti, folytatódik a záporos, zivataros idő. Délelőtt a nyugati országrészben lehet néhány órás napsütésre számítani, majd délután ismét egyre többfelé gomolyfelhők tornyosulnak és megérkeznek a már szinte menetrendszerűnek számító záporok, zivatarok.