Melegszik az idő, nő a baleseti kockázat a koncentráció csökkenése miatt

Vágólapra másolva!
Továbbra is kitart a szeles, csapadékos idő. Az elkövetkezendő napokban melegedés kezdődik, aminek hatására koncentráció csökkenést, figyelemzavart lehet tapasztalni. Az utakon és a háztartásban is nagyobb figyelem szükséges.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán főként az északkeleti, és a délnyugati területen várható borult, esős, helyenként zivataros idő. A többnyire erősen szeles idő a fejfájásos panaszokat felerősítheti. A kisgyermekek is fokozottan érzékenyek ebben az időben, nyugtalanok, nyűgösek, javasolt nagyobb türelemmel lenni feléjük. Az idős embereket is megviseli ez az időjárási helyzet, náluk gyakran alakul ki zavartság, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel csökkenthetőek a tünetek. A kettősfronti hatás a szívbetegeket fokozottan érinti, a változékonyság okozhat szívdobogást, nehézlégzést. A vérnyomásbetegeknél tapasztalható a vérnyomásértékek ingadozása. Az ízületesek panaszai nem enyhülnek, és várhatóan a következő napokban is számíthatnak a kellemetlen panaszok meglétére. Javasolt a könnyű, fűszerszegény étkezés, és a gyógyteák fogyasztása.

Csütörtökön emelkedik a hőmérséklet, így a szél mellett is kellemesebbnek lehet érezni a levegőt. A változóan felhős ég mellett a déli országrészben élők számíthatnak napsütésre is. Az esernyőre továbbra is szükség lesz. Gyenge melegfronti hatás várható. A héten tovább folytatódik a változékony idő, szükséges a szervezetet támogatni, feltölteni. A meleg fürdők, a vitamindús táplálkozás, a relaxáció mind hozzásegítik a szervezetet a töltekezéshez.

Pénteken folytatódik a melegfronti hatás, ami a melegfront érzékenyeknél okozhat fejfájást, álmosságot, figyelmetlenséget. A koncentráció csökkenése miatt megnő a baleseti kockázat, ezért mind a háztartásban, mind az utakon fokozott figyelem szükséges. A nem frontérzékeny emberek is legyenek körültekintőek, mert rajtuk is sok múlik egy balesetveszélyes helyzetben.
A hét végére is csapadékos idő várható, helyi záporok, zivatarok kialakulása bárhol előfordulhat. A hétvégi időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak.

______________________________________________________________

Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!