Véget ér az esős időszak, néhány napig szikrázó napsütés lesz, a melegedő idő tompultságot, fáradtsá

Vágólapra másolva!
Végre visszatért a nyár, zavartalan napsütés várható a hétvégére. Bátran lehet szervezni szabadtéri programokat. Fontos a bőr megfelelő védelme, a vízparton pihenőknek a napszúrás ellen szalmakalappal is célszerű védekezniük.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton zavartalan napsütés lesz, a szabadtéri programoknak kedvez az idő. Fronthatás nem várható, így a frontérzékenyek fellélegezhetnek. Az elmúlt hetek változékonysága kimerítette a szervezetet, így szükséges feltölteni, a megfelelő vitamin és ásványi anyagokat pótolni. A zavartalan napsütés miatt a bőr és a szem védelme fontos, a szabadban tartózkodáskor fényvédő krémek és napszemüveg használata ajánlott. A melegedő időben erősebben izzadunk, a folyadékfogyasztás ne legyen kevesebb 1,5-2 liternél. Célszerű mellőzni a túlzott kávéfogyasztást, mert ez a vízhajtó hatása miatt dehidratál. Fokozottan kell figyelni a kisgyermekekre, és az idős emberekre, akik kevésbé figyelnek a folyadékbevitelre.

Vasárnap is kellemes nyári idő várható, csapadék továbbra sem lesz. A melegedő idő sokaknál tompultságot, fáradtságot okozhat. A közlekedők a szikrázó napsütésben rosszabbul tájékozódnak, célszerű a napszemüveg használata mellett jobban figyelni az utakon. A strandolást választók a déli órákban húzódjanak fedett helyre, mert nem csak a leégés veszélye áll fenn, hanem napszúrást is lehet kapni. Az érzékeny bőrűek a napvédő krémek használata mellett viseljenek pólót, és szalmakalapot.

Hétfőn is tovább tart a zavartalan napsütés, kellemes nyári idő várható. A további napokban már csapadékosabbra fordul az időjárás, záporok zivatarok kialakulása várható. A fejfájósok a közeledő melegfronti hatást érezhetik, koncentrációs zavarokat tapasztalhatnak.
A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad. A sok csapadéknak köszönhetően a pollenkoncentráció is alig változik, főként a Tiszántúlon a fűfélék okoznak panaszt az erre érzékenyeknek. Az allergiásoknak kedvez most az időjárás.
______________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!