Igazi nyaralóidő lesz a hétvégén

Vágólapra másolva!
Nem csak a Kárpát-medencében tombol a nyár. A Földközi-tenger középső és keleti medencéjében is igazi nyaralóidő várja a pihenni vágyókat. A tengervíz hőmérséklete is kellemes, már mindenhol meghaladja a 20 fokot.  
Vágólapra másolva!

A héten végre hazánkba is megérkezett az igazi forró nyár. A szikrázó napsütést legfeljebb csak átmeneti felhős időszakok zavarják meg. Napról-napra melegszik az idő és a hétvégén már országszerte 30 fok fölötti maximum hőmérsékletek várhatók, sőt helyenként 35 foknál is melegebbet mérhetünk majd.

A sok napsütésnek köszönhetően hazai állóvizeink hőmérséklete is emelkedik, szerdán a Balaton már 21, a Velencei-tó 24, a Tisza-tó pedig 20 fokos volt. A hét végig még tovább melegszenek tavaink, így alkalmasak lesznek a fürdőzésre.

Nem csak hazánkba köszöntött be a nyár. Olaszországban is zavartalan napsütés várja a nyaralókat, a csúcshőmérsékletek 28, 31 fok körül alakulnak. A Földközi-tenger Szicília közelében 21, Nápoly térségében 22 fokos.

Horvátország egyike a legkedveltebb nyaralóhelyeknek. Aki a hétvégén készül az Adriára, szintén nem csalódik az időjárásban. A túlnyomóan napos időben 30, 32 fokra melegszik a levegő. A nagy melegben kellemes felfrissülést biztosít az Adriai-tenger, amelynek vízhőmérséklete 22, 23 fokos.

A Földközi-tenger keleti medencéjében Ciprus környékén a legmelegebb a tenger, ott 23, 24 fokos a víz. Az Égei-tenger 21 fokig melegedett fel. A hétvégén Görögországban is zavartalan lesz a napsütés, a legmelegebb délutáni órákban 28, 33 fokot mutatnak majd a hőmérők.