Marad a hőség, szervezetünk egyre jobban kimerül - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A rekkenő hőségen csak északon enyhíthetnek záporok. A napok óta tartó melegben egyre jobban kimerül a szervezetünk, továbbra is figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül, változóan felhős lesz az ég, északon számíthatunk csapadékra, de még mindig 30 fok felett marad a hőmérséklet. Bár a hőségriadónak már vége lesz, nem árt odafigyelni továbbra is. A megterhelő tevékenységeket halasszuk késő délutánra, vagy végezzük el még kora reggel. A lakást éjjel szellőztessük át, majd nappalra sötétítsünk be, és zárjuk be az ablakokat. A klimatizált helyiségekben se legyen túl hűvös, maximum 6-7 fokkal legyen alacsonyabb a hőmérséklet, mint odakint, különben könnyen megfázhatunk.
A levegő porszintje és a légszennyezettség közepes. A pollenkoncentráció növekszik, országszerte a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Kedden front nem lesz felettünk, továbbra is 30 fok körül alakul a maximum hőmérséklet. A kánikula egészen csütörtökig nem enyhül. Fokozottan figyeljünk az idősekre és a gyermekekre, hiszen az ő vízháztartásuk nem olyan stabil. A betegek közül a legveszélyeztetettebbek azok, akik szív- és érrendszeri problémával küzdenek. Kánikulában megnő az infarktus és a mélyvénás trombózis veszélye is.

Szerdán kettős fronthatás érvényesül, egyre többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyek enyhíthetnek a még mindig 30 fok körüli hőségen. Azonban felhőszakadás, jégeső is előfrodulhat, zivatarok környezetében megerősödik az oldalszél, vezessünk óvatosan, és tartsunk nagyobb követési távolságot! Ezen a napon mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyeknél előfordulhatnak panaszok, illetve a kánikula-érzékenyek is egyre kimerültebbek lesznek. Egy pohár hűsítő szénsavmentes ásványvíz sok citrommal, vagy egy tányér hidegen is fogyasztható zöldségleves segíthet a panaszok enyhítésében.

______________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!