A változékonyság veszélyeztetheti a szívbetegeket - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napok változékonysága újabb terhelést okoz a szervezetünknek, a kánikulában kimerült a szervezetünk, nehezen alkalmazkodik az újabb kihíváshoz. A legnagyobb veszélyben a szív és érrendszeri betegek vannak. Továbbra is figyeljünk oda táplálkozásunkra, és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden front nem lesz felettünk, továbbra is 30 fok körül alakul a maximum hőmérséklet. A felettünk lévő nedves légtömeg párássá teszi a levegőt, ami főleg a szív és érrendszeri betegségekben szenvedőket terheli nagyon meg ez az időjárás. A párás meleg levegőben fokozott a folyadékveszteségünk, így gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékpótlásról. Jobban oda kell figyeljünk az idősekre és a gyermekekre, hiszen az ő vízháztartásuk nem olyan stabil. A betegek közül a legveszélyeztetettebbek azok, akik szív- és érrendszeri problémával küzdenek. Kánikulában megnő az infarktus és a mélyvénás trombózis veszélye is.

A levegő porszintje és a légszennyezettség közepes. A pollenkoncentráció növekszik, országszerte a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Szerdán kettős fronthatás érvényesül, egyre többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyek enyhíthetnek a még mindig 30 fok körüli hőségen. Azonban felhőszakadás, jégeső is előfrodulhat, zivatarok környezetében megerősödik az oldalszél, vezessünk óvatosan, és tartsunk nagyobb követési távolságot! Ezen a napon mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyeknél előfordulhatnak panaszok, és a kánikula miatt egyre kimerültebb a szervezetünk. A zivataros helyeken az asztmás rohamok kialakulása nagyobb gyakorisággal jelentkezhet. Egy pohár hűsítő szénsavmentes ásványvíz sok citrommal, vagy egy tányér hidegen is fogyasztható zöldségleves segíthet a panaszok enyhítésében.

Csütörtökön egy gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetünket, inkább az északi, és nyugati országrészben lehet számítani frissítő záporok, zivatarok kialakulására. Ebben a térségben az esernyő, esőkabát szükséges. A hidegfrontra érzékenyek türelmetlenséggel, fokozott ingerlékenységgel, reagálhatnak a légköri változásokra. Ajánlott ilyenkor egy kellemes citromfű tea, ami segít a kellemetlen tünetekben.
______________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!