Csapadékos, hűvös időben erősödnek az érszűkületes panaszok

Vágólapra másolva!
Változékony, hűvös idő várható, a hét végére a nappali hőmérséklet 20 fok körül alakul. A lehűlés erősíti a görcsös panaszokat. Az érszűkületes betegek számítsanak a panaszaik erősödésére. A szívbetegek és a kismamák fokozottan figyeljenek magukra.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken is változékony időnk lesz, a több órás napsütés mellett kialakulhatnak záporok, zivatarok. Kettősfronti hatás érvényesül, így a frontokra érzékenyek az elmúlt napokhoz hasonlóan számíthatnak a tüneteik megjelenésére, fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet, a szívbetegek nehézlégzést, mellkasi panaszokat is érezhetnek. A felélénkülő szél okozhat a szél érzékenyeknek ingerlékenységet, fejfájásos panaszokat. A kisgyerekek fokozott nyugtalansággal reagálnak. Célszerű a könnyű ételek fogyasztása, valamint a kismamák, a szívbetegek kerüljék a nagyobb megterheléseket.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék valamint a fészkes virágúak okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Szombaton egy hidegfront éri el térségünket, a hőmérséklet 20 fok körül alakul. Záporok zivatarok országszerte kialakulhatnak. A lehűlés az érszűkületes panaszokat erősíti, a zivataros térségekben pedig az asztmások legyenek körültekintőek, a vihar alatt és közvetlen utána ne tartózkodjanak a szabadban, lehetőleg ne szellőztessenek. A görcsös panaszokkal is számolni kell, a vese- epeköves betegeknél jelentkezhetnek fokozott tünetek, tartsák be a diétát.

Vasárnap is esős időre lehet készülni, a kirándulás helyett látogassanak el egy kiállításra vagy egy múzeumba. Ma is kettősfronti hatás terheli a szervezetet, fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet. Nem várható enyhülés a reumatikus panaszokban sem, és a borongós felhős idő a hangulatunkat is szomorkássá teheti. Egy illatos gyertya mellett kortyolgatott kellemes aromájú tea lélekfrissítőként hat.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!