Lassan visszatér a nyár

Vágólapra másolva!
Már ma is szárazabb és naposabb időnk lesz, és a folytatásban is napról napra melegszik a levegő. A hét végére ismét visszatérnek az évszaknak megfelelő hőmérsékletek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok borongós, csapadékos, hűvös időjárása után a hét második felében visszatér az igazi nyár. Már ma is többórás napsütés melegíti a levegőt, és számottevő csapadékra sem kell már számítani. A hőmérséklet azonban csak lassan emelkedik, a délutáni órákban 19, 23 fok várható.

Csütörtökön országszerte a napsütésé lesz a főszerep, csak a keleti megyékben jelennek meg időnként gomolyfelhők az égen. Az élénk szél mellett már mindenhol 20 fok fölé melegszik a levegő az országban, és helyenként már a 25 fokot is eléri a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken délelőtt is sok lesz a napsütés, aztán a délutáni órákban időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan, főként a déli és nyugati megyékben záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Tovább melegszik a levegő, a hőmérséklet egyre többfelé eléri a 25 fokot.

A jelenlegi számítások szerint a hétvége első napja, szombat ismét csapadékos időt hoz. A megnövekvő gomolyfelhőzetből többfelé várhatók záporok, zivatarok. A csapadékos idő ellenére nem lesz hideg, ismét 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Vasárnap a napos időszakok mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok tarkítják az időjárást. A délutáni órákban helyenként már 26, 27 fokot is mérhetünk.