Tornádó volt Kanadában

Vágólapra másolva!
Ontario állam déli részén, Midland városában szerdán tornádó söpört végig. A heves forgószél lakókocsikat borított fel, óriási károkat okozva ezzel a térségben.
Vágólapra másolva!

A Kanada délkeleti részén található Ontario államban, hazánkhoz hasonlóan, négy évszak van. A tél rendkívül hideg, főként az állam északi részén, ahol az átlaghőmérséklet -10 fok alatt van. Az állam déli részén valamivel enyhébbek a téli hónapok, ott átlagosan -6 fokot mérnek. A fagyos telet már kellemesebb tavaszi hónapok követik és nyáron az állam déli részén, Midland közelében az átlaghőmérséklet a 22 fokot is meghaladja.

Ontario államban, akárcsak hazánkban, már javában tart a nyár. Az időjárás azonban itt sem kedvez túlságosan a nyaralóknak. Az állam déli részén, szerdán heves viharok alakultak ki. Az állam gazdasági központjában, Midlandban tornádó söpört végig. A tornádó szerda éjszaka alakult ki, legalább negyven lakóházat tett tönkre, leszaggatta az elektromos vezetékeket és fákat tépett ki tövestől. A városban található lakókocsi telepen felborogatta a lakókocsikat, aminek következtében több tucat ember megsérült.

A térségben ma még sokfelé esik az eső, de a hét végére már napsütés és 24 fok várható.