Zivatarok pattantak ki országszerte

Vágólapra másolva!
Az ország nyugati részén kevés felhő van az égen, míg keleten erősen megnövekedett a gomolyfelhőzet, és heves zivatarok alakultak ki, néhol felhőszakadás, jégeső is létrejött.
Vágólapra másolva!

23:00

Egyre kevesebb helyen esik az eső, a zivatarok várhatóan lassan megszűnnek. Jelenleg csak Szolnok megyében és Bácsalmás közelében a déli határnál vannak kisebb zivatarok.

22:00

Továbbra is kétféle időjárás jellemzi az országot. Nyugaton kissé felhős vagy derült az idő. A Dunától keletre erősen felhős az ég, és elszórtan esik az eső. A legtöbb zivatar jelenleg a Duna-Tisza-köze déli részén van.

20:30

A zivatargóc végül legyenülve érte el a főváros déli határait. Közben a Tisza vonalán alakultak ki újabb zivatarok.

20:00

A keleti országrészben vonuló zivatarok nyomán több fokot hűlt a levegő, mindössze 19, 23 fok van a térségben. Közben a Dunántúlon még 25, 28 fok van. A fővárostól keletre lévő nagy zivatargóc ismét kétfelé szakadt, és kissé gyengült. Az északi cella éri el majd nagy valószínűséggel a déli kerületeket. Egy másik heves zivatar ugyanakkor Tiszafüred felé közeledik.

19:30

A főváros felé két zivatarcella tart. A képen látható gyengül, lassan feloszlik. Az attól délebbre haladó azonban erősödik. Ugyanakkor elképzelhető, hogy csak érinteni fogja a város déli, délkeleti szélét a következő percekben.

19:20

Az Északi-középhegység felől érkező zivatarcellák már a főváros közelében járnak. Nem kizárt, hogy Budapestnek is része lesz egy kiadós frissítő záporban:

Forrás: [ICI]

19:00

Több zivatarcella vonul az Északi-középhegység fölött és Debrecen környékén. Helyenként jégeső is előfordul. A két csapadékzóna délnyugati irányba halad. A Szeged környéki zivatar még tartja magát. Gyöngyösi webkameránk előtt egy zivatarfelhő jelenik meg:

Forrás: [ICI]

18:00

Az előrejelzéseknek megfelelően az északkeleti és a déli határ mentén zivatarok alakultak ki. Az ország nagy részén kevés felhő van az égen, de a labilis légtömeg helyenként kedvez akár hevesebb zivatarok kifejlődésének is.

Kisebb zivatarok alakultak ki Barcs, Szeged és Békéscsaba közelében. Más zivatarokat felhőszakadás kísért Aggtelek térségében és az ország északkeleti csücskében. Az említett területeken átmenetileg megerősödött a szél és rövid idő alatt helyenként 10 fokkal esett vissza a hőmérséklet.

Beindult a gomolyfelhő-képződés a középső országrész egyes területein is, Jászberény környékén már zápor, zivatar található.