Szerdán átmeneti lehűlés terheli a szervezetet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szerdán átmeneti lehűlés várható, azonban csütörtöktől újra visszatér a meleg, pénteken ismét kánikula várható. A gyorsan változó időjárás ritmusához kevesen tudnak majd megfelelően alkalmazkodni, sokaknál jelentkezhet fejfájás, levertség és koncentrációs zavarok.  
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Az ország nagy részén sok napsütés lesz, szükség lesz a napszemüvegre, de főként a keleti országrészben várható eső, zápor, itt az esernyő esőkabát nélkül ne induljanak útnak. A hőmérséklet alig emelkedik 20 fok fölé. A keringési panaszoktól szenvedő betegek számíthatnak panaszaik erősödésére. Ízületi fájdalmak, régi törés hegének fájdalma erősödhet.

A levegő porszintje alacsony, de a légszennyezettség emelkedik. A pollenkoncentráció egyre növekszik, országszerte a lórom, az útifű a libatop és a pázsitfűfélék virágpora okozhat panaszokat az allergiásoknak.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható, a szél erőssége mérséklődik majd. Országszerte sok lesz a napsütés. A szerdán tapasztalt átmeneti lehűlést újra meleg nap követi. Az ilyen változásokhoz sokak szervezetének több napra lenne szüksége, ezért fejfájás, levertség és koncentrációs problémák léphetnek fel. Az autósok fokozottan figyeljenek az utakon.

Pénteken markáns fronthatás nem várható, országszerte visszatér a kánikula. Az izzadás miatt megnő a folyadékveszteség, ezért a víz, gyümölcslevek, üdítőitalok fogyasztása nagyobb mennyiségben ajánlott. Az UV értéke főként a koradélutáni órákban lesz kritikus, aminek hatása nyári sapkával, napvédő krémmel, napszemüveggel enyhíthető. A visszatérő melegben az idő megfelelő lesz fürdőzéshez.

_________________________________________________________________________

Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!