Zivatarok hoznak felfrissülést

Vágólapra másolva!
Ma helyenként záporok, zivatarok szakítják meg a kánikulát. Az első zivatarok a keleti megyékben alakultak ki, de a délután folyamán várhatóan nyugaton is előfordulhatnak kisebb záporok, zivatarok.
Vágólapra másolva!

20:00

Jelenleg szinte sehol sem esik már az eső az országban, de a következő órákban és az éjszaka folyamán még kialakulhat egy-egy zápor, zivatar főként délnyugaton, illetve keleten, északkeleten.

18:00

Továbbra is északkeleten és a nyugati határ közelében, Nagykanizsa környékén vannak kisebb zivatargócok. Ahol a zivatarok átvonultak, jelenleg csak 23, 25 fok a hőmérséklet. Máshol azonban, a napos területeken még mindig kevéssel 30 fok fölötti értékeket mérnek.

16:00

Az északkeleten vonuló zivatarok gyengültek, de továbbra is kialakulhatnak újabbak a térségben. A nyugati határ mentén Szentgotthárdnál járnak a zivatarok. Hatásukra lokálisan 10 fokot enyhült a meleg.

14:45

A délkeleten kialakult zivatarok lassan elhagyják az országot, megszűnik a csapadék. Jelenleg Miskolc környékén vannak zivatarok, melyek lassan dél felé haladnak. A térségben jégeső is előfordul. Zivatarok közelítették meg a nyugati határt Szombathelynél is, kisebb záporok már kialakultak a magyar oldalon.

13:20

A keleti országrészben, a Körösök vidékén a kora délutáni órákban megjelentek az első zivatarok. A zivatarok környezetében megélénkült, helyenként megerősödött a szél. Vésztő környékén rövid idő leforgása alatt 20 millimétert is meghaladó mennyiségű csapadék hullott. A csapadék valamelyest felfrissítette a levegőt, a térségben néhány fokkal csökkent a hőmérséklet. A felhők elvonultával azonban ismét kisüt a nap, így fülledt melegre kell számítani térségben. Kisebb zivatarok vonulnak az Északi-középhegység fölött is.