Kettősfronti hatást hoz a lehűlés

Vágólapra másolva!
Kettősfronti hatás várható a következő napokban: fejfájás, ingerlékenység, koncentrációs zavarok jelentkezhetnek. A szívbetegek és a kismamák is nehezen viselik ezt a változékonyságot, de az egészséges szervezet is érzékenyen reagál rá. Érdemes magnéziumban, káliumban és B vitaminban gazdag ételeket fogyasztani.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn kettősfronti hatás várható, a nyugati országrészben több-kevesebb napsütésre készülhetünk, a keleti régióban pedig csapadékosabb, felhősebb idő várható. Az esőkabátra szükség van még. A csúszós utakon, a szeles időben a közlekedésben résztvevők fokozottan figyeljenek, mert a csökkent reakcióidő és a fokozott ingerlékenység miatt megnő a baleseti kockázat. A szeles idő miatt tisztább levegő van, így az allergiások és az asztmatikus betegségekkel küzdők is könnyebb napok elé néznek. A szívbetegek továbbra is könnyített életet éljenek, figyeljenek táplálkozásukra. Könnyű nyári ételek fogyasztásával, megfelelő vitamin és ásványi anyagok bevitelével készítsük szervezetünket az elkövetkezendő napok változékonyságra.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke továbbra is alacsony marad. A csapadék miatt a pollenallergiás tünetek is visszaszorulnak, azonban a hét második felétől ismét mérvadók lesznek.

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, ami okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat. A szél érzékenyeknél továbbra is jelentkezhetnek fejfájásos panaszok. A keleti országrészben még csapadékosabb idő várható, a zivataros területeken az asztmatikus panaszok felerősödhetnek. A hét második felében melegszik az idő, hét végére ismét meleg nyári idő várható.

Szerdán még több helyen lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani. Továbbra is kettősfronti hatás érvényesül, így szervezetünk további terhelésnek van kitéve. A strandolni vágyók a következő napokban már élvezhetik a jó időt, felmelegedés kezdődik.